Transport & Parkering

För att få ut det mesta av din vistelse i Lund är det en bra idé att planera din transport runt om Lund i god tid. Använd vår app eller Skånetrafikens app!

Cykla i Lund

Lund är en ganska liten stad med nära till det mesta så vi rekommenderar att ta sig fram på cykel! I Lund kan man smidigt hyra cykel genom Lundahoj där du t ex kan köpa ett 3-dagarskort. Kortet kostar 25 kr och köps direkt vid cykelstationerna med konto- eller kreditkort. Första halvtimmen av varje tur med cyklarna är alltid gratis, oavsett antal turer per dygn. Vill du fortsätta cykla efter 30 minuter så måste du returnera cykeln i stället men du kan direkt hämta ut en ny. Om cykeln lånas mer än 30 min kostar det 10 kr för första halvtimmen, 20 kr för andra och 40 kr per halvtimme resterande tid.

Lokalbuss i Lund

Det smidigaste sättet förutom att promenera eller cykla är att ta de lokala gröna bussarna som går med jämna mellanrum hela dagen och kvällen. För att köpa biljett till bussarna är det smidigaste sättet att ladda ner Skånetrafikens App och köpa din biljett i den. Bussarna tar inte kontakt eller kortbetalning! Du kan även köpa biljett i automater vid centralstationen eller inne på något av Skånetrafikens Kundcenter eller ombud. Läs mer HÄR

Dina resor planerar du enkelt i Skånetrafikens reseplanerare som finns att ladda ner som en App i din smartphone.

Parkera i Lund
Om du reser i Lund med bil eller buss är det viktigt att du följer skyltarna om var det är ok att parkera. I Sverige får du ofta betala för parkering och om du parkerar på en olaglig plats är det mycket troligt att du får böter. Runt Sparbanken Skåne Arena är det förbjudet att parkera precis utanför byggnaden. Vi rekommenderar det nybyggda parkeringshuset Arena Park vid Stadsparken. Ladda ner Easy Parks, Mobils eller Parksters app för att enkelt köpa parkering för alla dagarna.
Du som betalar med Easy Park eller Parkster kan använda koden 4883 och välja mellan ett speciellt 24-timmars eller 5-dagars tillstånd till specialpris.

Av säkerhetsskäl är det mycket viktigt att bilar inte blockerar utrymningsvägarna.