DOMARE

Mer information för dig som domare kommer under sommaren med anmälan. Har du frågor innan dess maila info@lundaspelen.com

Vanliga frågor om att anmäla sig som domare Nationella regler gäller för in-och utresa. Vänligen observera att läget kan komma att förändras. Ansvaret ligger på varje enskilt lag att hålla sig uppdaterade om vilka regler som gäller.

Hur anmäler jag mig? Klicka här så kommer du till domaranmälan i vårt anmälningssystem.

När får man reda på att man är antagen som domare i Lundaspelen ? Vi har kontinuerlig antagning och publicerar antagna domare på hemsidan och informerar via mail. Alla domare som anmält sig får besked via mail senast 20 november.

Kan jag påverka mina chanser att bli antagen? Visst kan du det. Om du vill döma i alla ålderkategorier och kan döma hela dagar alla turneringens dagar så ökar dina möjligheter att bli antagen.

Domarcoaching? Lundaspelen erbjuder domarcoachning av Alexander Johnsson och Niklas Widell till ett begränsat antal domare. HF Syd kommer också genomföra ett Domarprojekt under Lundaspelen. Ange vid anmälan att du är intresserad av domarcoachning så återkommer vi med närmare detaljer!

Vilka boendealternativ finns det? Vi förväntar oss att om man begär hotellboende i dubbelrum tillsammans med annan domare dömer man minst 10 matcher/dag under två dagar i motprestation och erhåller 70kr/match i ersättning. I annat fall gäller att man står för hotellboendet själv och erhåller 115kr/match. Förläggning tillsammans med lag i skola kan också ombesörjas. För domare från andra länder gäller specialbestämmelser som vi kommer överens om i förväg innan bekräftelse om antagning skickas!

Vad bjuder Lundaspelen på? När du dömer i Lundaspelen så får du en domartröja, matkort för frukost, lunch och kvällsmat (30/12 endast frukost)

Vad får man för domararvode? Domare som har ordnat eget boende eller bor på skola får 115 SEK/match. Domare som bor på hotell får 70 SEK / match. För lokala svenska domare som dömer på miniplan och bor hemma, utgår en ersättning på 70 SEK/match.

Hur många matcher har man per dag? Dag 1-3 har man 6-10 matcher/dag. Domarna till matcherna på finaldagen den 30/12 fördelas på kvällen den 29/12, ingen domare är garanterad en finalmatch. Obs! För domare från Tyskland, Schweiz och Österrike (GSA) gäller speciella regler. Kontakta lugi.roederson@gmail.com för mer information.