Res till Lund

Med tåg
Lunds centralstation ligger mitt i staden. Att ta tåget är därför det enklaste sättet att resa. Det finns väldigt goda förbindelser till Göteborg och Stockholm med snabbtåg (www.sj.se) eller Öresundståg (www.skanetrafiken.se) respektive Snälltaget (www.snalltaget.se). Från Stockholm kan du även åka nattåg (www.sj.se). Med Öresundstågen är du i Köpenhamn på 55 minuter. Därifrån finns det 6 till 7 avgångar per dag till Hamburg, vilket tar runt 5 timmar. Den bästa överblicken över internationella tågförbindelser får man på www.bahn.de.

Långfärdsbussar
Från många av de största städerna i Norden finns det en expressbussförbindelse. En operatör är med rutter till Lund är Nettbus/Bus4You. För resor söderifrån kan det vara värt att kolla upp förbindelser till Köpenhamn, och att fortsätta därifrån med Öresundstågen (www.skanetrafiken.se). Flixbus har t.ex. direkta förbindelser till Hamburg och Berlin.

Med bil
Lund kan lätt nås med bil via E6 eller E 22. I hela centrala Lund krävs det en avgift för parkering. Parkerar på en olaglig plats är det mycket troligt att du får böter. Runt Sparbanken Skåne Arena är det förbjudet att parkera precis utanför byggnaden. Vi rekommenderar det nybyggda parkeringshuset Arena Park vid Stadsparken. Ladda ner Easy Parks app för att enkelt köpa parkering för alla dagarna.

Du som betalar med Easy Park kan använda koden 4883 och välja mellan ett speciellt 24-timmars eller 5-dagars tillstånd till specialpris. För mer information, se http://lkpab.se/.
Av säkerhetsskäl är det mycket viktigt att bilar inte blockerar utrymningsvägarna.

Med flyg
De närmsta flygplatserna är Köpenhamns flygplats och Malmö Airport. Från Köpenhamns flygplats kan du ta ett Öresundståg (www.skanetrafiken.se) direkt och är i Lund 40 minuter senare. Från Malmö Airport kan du ta en flygbuss till Malmö Centralstation som tar cirka 40 minuter. Tåget till Lund (www.skanetrafiken.se) tar sedan cirka 15 minuter.