Ledarinformation

Hjärtligt välkomna till den 43:e upplagan av Lundaspelen Handboll!
Vi är stolta över att ta emot nästan 700 lag från 15 nationer.
Vi önskar er en trevlig och oförglömlig vistelse i Lund. Det är fantastiskt att Lundaspelen varje år besöks av så många handbollsungdomar från hela världen. Låt oss hoppas att allas resor till och från Lund går bra!

INCHECKNING OCH FÖRLÄGGNING
Ni behöver inte längre checka in ert lag till Lundaspelen utan åk direkt till er skola/hotell där ni får era busskort. Nytt för i år är det digitala cuppasset som ska användas vid incheckning i matsalen. Detta är mycket viktigt har laddat ner QR-koden innan ankomst. QR-koden har mejlats till er samt att ni finner den när ni loggar in på er lagsida. Koden gäller för hela laget, vet ni att ni inte kommer äta tillsammans dela ut QR-koden enkelt genom att sms:a en skärmdump eller skriv ut den på papper.

Ni får reda på vilken skola ni fått genom att ni loggar in på ert konto via hemsidan eller i appen.
• Om ni behöver fler matkort än de ni beställt besök Lundaspelens kansli i Sparbanken Skåne Arena den 26/12 mellan 12-20. Extra kort betalas på plats via kort och kostar 1200 SEK
• Tillträde till skolorna och hotellrummen är den 26/12 kl. 14.00.
• På våra skolförläggningar finns våra förläggningsvärdar för er säkerhet och som hjälper er och ert lag. Förläggningsvärdarna är Lundaspelens officiella representanter och deras uppmaningar skall efterföljas.

APP
Missa inte ladda ner vår app som är till hjälp under turneringen. Finns där appar finns, sök på ”Lundaspelen Handball” i Playstore och Appstore eller använd länkarna nedan.
iPhone: http://itunes.apple.com/us/app/lundaspelen-handboll/id488508704
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cupmanager.Lundaspelen

SPELPROGRAM
Spelprogrammet finns i Lundaspelens app eller på www.lundaspelen.com. Det är varje lags eget ansvar att hålla sig uppdaterade om eventuella ändringar! Ändringar i spelschemat kan ske kontinuerligt.

LUNDASPELENS SHOP
I entrén på Sparbanken Skåne Arena hittar du vår shop med ett stort utbud av Lundaspelen merch, inkl årets t-shirt.

INVIGNING
Invigningen hålls i Sparbanken Skåne Arena den 26/12 kl 20.00-21.00. Fri entré.

INFORMATIONSCENTER
Behöver du hjälp under spelen?
Vårt informationscenter nås på: +46 (0)73- 151 10 87

GRATIS ELITSERIEMATCHER FÖR DELTAGARE
Lundaspelens sponsorer bjuder på fri entré till de två elitseriematcher som spelas i Sparbanken Skåne Arena under Lundaspelen:
LUGI Herr – Sävehof lördag 28/12 kl. 20.00
LUGI Dam – Sävehof söndag 29/12 kl. 20.00

Ni kan hämta era biljetter från kl 16.00 respektive dag vid insläppet och kom i tid! Vi vill att ni skickar en representant för laget som hämtar ut samtliga biljetter. Biljetterna är begränsade och tar snabbt slut. Ni kan inte reservera biljetter. Vänligen respektera de som har säsongskort.

TÄVLINGSREGLER
Det är upp till alla ledare att bekanta sig med turneringens tävlingsregler inkl. gällande bollstorlekar och klisterregler. Tävlingsreglerna finns här: https://www.lundaspelen.com/turneringen/tavlingsregler/

LIVE-SCORE
De flesta matcher i Lundaspelen kan följas i realtid via onlinerapportering på hemsidan och i appen. Var god observera att matchtiden på live-score är en rullande klocka baserad på starttid för matchen och tar ej hänsyn till eventuella förseningar i hallen.

WEBSTREAMING AV MATCHERNA I LUNDASPELEN.
Samtliga matcher under Lundaspelen kommer kunna följas via livestreaming mot en avgift (pay-per-view). Tipsa supportrarna hemma om möjligheten att följa er framfart i Lundaspelen och matcherna kommer även att kunna köpas i efterhand. Presenteras i samarbete med SolidSport och SkåneTV.

DELTAGARFÖRTECKNING
Innan er första match måste en komplett deltagarlista vara registrerad genom att ni loggar in på www.lundaspelen.com. Genom att ni gör detta kan man även se vem som gör mål om man följer live-score under matchen.
Om ni behöver komplettera med nya spelare under cupen gör ni det på samma sätt via att logga in på hemsidan. Om korrekt laguppställning saknas kan ert lag uteslutas enligt tävlingsbestämmelserna § 7.
MATINFORMATION
Matsedel och öppettider finns i på hemsidan https://www.lundaspelen.com/deltagare/matsalar-och-matsedel/

JOURTELEFON för hämtmat
Ring +46 (0)73- 152 83 29 för att beställa kall hämtmat om ni inte kan ta er till matsalen för att äta en måltid på grund av spelschemat.

Telefonen är bemannad
26/12 kl. 20.00-21.00
27-29/12 kl. 08.00-11.30
27-28/12 kl. 13.30-16.00 (obs ej 29/12)
Maten hämtas i Järnåkraskolans matsal.

MATSALARNAS ÖPPETTIDER
Frukost 06.45-09.00 Lunch 11.30-14.15 Middag 17.00-20.30

SÄRSKILDA ÖPPETTIDER 26/12
Järnåkraskolan: 18.00 – 21.00 och Polhemsskolan: 18.00 – 22.00

FINALDAGEN
På finaldagen den 30:e december är det väldigt många som vill titta på finalerna i Lerbäckshallen, Idrottshallen, Victoriastadion och Sparbanken Skåne Arena. Av brandsäkerhetsskäl kommer bagage inte tillåtas på läktarna. Därför erbjuder vi en väskförvaring i respektive hall. Respektera ordningsvakternas direktiv. Följ skyltarna när ni kommer till hallen.

KVARGLÖMDA SAKER
Kvarglömda objekt från skolor och hallar tas till vår shop i Sparbanken Skåne Arena den 30/12. Saknar ni något besök vår shop där i första hand och om det inte finns där, var god skicka ett mail till info@lundaspelen.com en beskrivning på vad ni har glömt. Svar kommer med start från den 7 januari.
NOLLTOLERANS FÖR ALKOHOL & FYRVERKERIER
Vi vill påminna om att allt intagande av alkohol/droger samt användandet av fyrverkeripjäser är förbjudet under Lundaspelen. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att utesluta lag där spelare bryter mot dessa regler.

SÄRSKILDA REGLER
I enlighet med svenska regler är det inte tillåtet med överåriga spelare i någon klass i
Lundaspelen (inga dispenser ges och samtliga spelare skall kunna legitimera sig). Observera att det endast är tillåtet med klister i 15, 16- och 19-årsklasserna. Vi ber er att visa största försiktighet vid användande av klister. Kom ihåg att lämna spelhallen och omklädningsrummet i samma skick som ni själva vill finna det i när ni kommer dit. Om lag slarvar med klisteranvändning kan en städavgift tas ut av hallvärden. Tävlingsjuryn kan utesluta lag som bryter mot dessa regler. Det är varje lagledares ansvar att läsa och förstå tävlingsreglerna som finns på hemsidan och förmedla detta till sina spelare.
DUSCHA I HALLARNA
Tänk på att man måste duscha i den hallen som man har spelat match i. Det finns tyvärr inga duschar på förläggningarna.

TRAFIKINFORMATION
För att få ut det mesta av din vistelse i Lund är det en bra idé att planera din transport runt om Lund med god marginal. Enligt § 7 i Tävlingsreglerna ”Alla lag ska vara omklädda och färdiga vid sin spelplan senast 15 minuter före matchens början (om ett lag är försenat skall tävlingsledningen kontaktas innan beslut tas)”. Det är er skyldighet att planera transporten till hallen med så god marginal att ni klarar stora förseningar.

LUNDS STADSBUSSAR
Ni erhåller en QR-kod från Skånetrafiken vid incheckningen på skolförläggning/hotell. Scanna koden på läsaren som finns när ni går på. Ni hittar de kommunala bussarnas tidtabeller på Skånetrafikens hemsida eller i Skånetrafikens app. https://www.skanetrafiken.se

Observera att bussarna inte bara är för Lundaspelsdeltagare. Det är viktigt att ni deltagare visar folket i Lund hur trevliga och vänliga gäster vi har under Lundaspelen. Bussförarna får neka dig och ditt lag om bussen är full men oftast kommer där en ny buss inom 10 minuter. Alla bussar stannar i stadens centrum på hållplatsen ”Botulfsplatsen”. Här kan du enkelt byta till någon av de andra linjerna vid behov.

LUNDASPELENS BUSSLINJER
Lundaspelen har flera egna busslinjer till hallarna utanför Lund. Dessa avgår från rondellen utanför p-huset ”Arena Park” mellan Idrottshallen och Sparbanken Skåne Arena vid Stadsparken. Bussarna har en egen tidtabell och de börjar gå from 07.30 den 27-29:e december och går sedan hela dagarna tills sista matchen är färdigspelad i respektive hall.
Tidtabellen för våra busslinjer hittar på hemsidan.

PARKERING
Om du reser i Lund med egen bil eller buss är det viktigt att du följer skyltarna om var det är tillåtet att parkera. I Sverige får du ofta betala för parkering. Om du parkerar på en otilåten plats är det mycket troligt att du får böter. Runt Sparbanken Skåne Arena är det förbjudet att parkera men precis bredvid finns p-huset Arena Park vid Stadsparken. Be Lundaspelens personal om råd ute vid hallarna och skolorna. Av säkerhetsskäl är det mycket viktigt att bilar inte blockerar utrymningsvägar.
Lättast är att använda Easy Parks, Parkters app eller Mobill för att parkera på LKPs parkeringsplatser. Använd särskild kod, 4883, pris 100:-/dygn alt 450:- för 5 dygn.

RISK FÖR IHOPVÄXLING
Det finns risk att man blandar ihop Stångby/Tornahallen och Östra Tornhallen samt Nyvångshallen i Löddeköping med Nyvångshallen i Dalby.

MEMORIES FOR LIFE
Vi gör vårt yttersta för att alla deltagare ska få en fantastisk vistelse i Lund. Vi uttrycker också förhoppningen om att få ett gott sportsligt samarbete med alla som på olika sätt medverkar i tävlingen. Vårt mål är att medverka till att skapa minnen för livet!
Vi hoppas att ni får en minnesfylld handbollsturnering och önskar er alla LYCKA TILL!

Glöm inte ladda ner appen. Sök på Lundaspelen!