Ledarinformation

Hjärtligt välkomna till den 41:e upplagan av Lundaspelen Handboll!
Vi är stolta över att ta emot 690 lag från 16 olika nationer.

Vi önskar er en trevlig och oförglömlig vistelse i Lund. Det är fantastiskt att Lundaspelen varje år besöks av så många spelare, ledare och anhöriga. Låt oss hoppas att allas resor till och från Lund går bra!

INCHECKNING OCH FÖRLÄGGNING
OBS! Nya rutiner!

Du behöver inte längre checka in ditt lag till Lundaspelen på huvudarenan. Åk istället direkt till skolan eller hotellet så får ni mat- och busskort på plats. Ni som endast har beställt mat- och busskort kan hämta dem på Sparbanken Skåne Arena på LUGIs kansli den 26/12 mellan kl. 12 – 20.
Ni hittar vilken skola laget blivit tilldelat genom att logga in på kontot på hemsidan eller i appen.
• Om laget behöver fler matkort än de beställda så får ni korten av förläggningsvärdarna och en blankett att fylla i så skickas en faktura i efterhand. Om ni har betalt för mycket kan ni fylla i en blankett för återbetalning. Återbetalningen sker under januari 2019. Glöm inte att fylla i IBAN-kontonummer, SWIFT/BIC kod, kontoinnehavare och adress till kontoinnehavaren för betalningar från utlandet.
• Tillträde till skolorna och hotellrummen gäller från den 26/12 kl 14.00.
• På våra skolförläggningar finns våra förläggningsvärdar för er säkerhet och som hjälper gärna hjälper ert lag. Förläggningsvärdarna är Lundaspelens officiella representanter och deras uppmaningar skall efterföljas.

Missa inte ladda ner vår app, er bästa hjälpreda under turneringen. Finns där appar finns, sök på ”Lundaspelen Handball”.

SPELPROGRAM
Spelprogrammet finns i Lundaspelens app eller www.lundaspelen.com.
Det är varje lags eget ansvar att hålla sig uppdaterade om eventuella ändringar! Ändringar i spelschemat sker kontinuerligt.

LUNDASPELENS SHOP
I entrén hittar du vår shop med tröjor och andra Lundaspelssouvenirer.

INVIGNING
Invigningen hålls i Sparbanken Skåne Arena tisdagen den 26/12 kl 20.00-21.00. Fri entré.

INFORMATION/HJÄLPTELEFON
Behöver du hjälp under spelen? Informationen har öppet alla dagar i Sparbanken Skåne Arenas entréhall, där de hjälper dig med eventuella frågor.

Hjälptelefon: +46 (0)- 730-340329

GRATIS ELITSERIEMATCHER FÖR DELTAGARE
Som deltagare bjuder Lundaspelens sponsorer fri entré till de två elitseriematcher som spelas i Sparbanken Skåne Arena under Lundaspelen:
LUGI Herr – Sävehof, fredag 28/12 kl. 20.30
LUGI Dam – Sävehof, lördag 29/12 kl. 20.30
Ni kan hämta era biljetter from 19.00 respektive dag och kom i tid! Biljetterna är begränsade och tar snabbt slut. Vänligen respektera de som har säsongskort.

LEDARTRÄFF ”Lundaspelen Academy”

När världens barn och ungdomsledare samlas i Lund vill vi bjuda på inspiration, kunskap och nya bekantskaper. Ledarträffen anordnas den 27/12 kl. 19.30 på Grand Hotel i den legendariska Piratensalen. Alla ledare välkomnas på ett föredrag av Albin Tingsvall och Jens Eriksson som hålls på engelska. Vi bjuder på dryck och det finns möjlighet att köpa något att äta. Mingel från 18.00 ingen föranmälan krävs. Plats för max 200 deltagare.

TÄVLINGSREGLER
Finns i vår app under ”Info”

LIVE-SCORE
De flesta matcher i Lundaspelen kan följas i realtid via onlinerapportering på hemsidan och i appen. Var god observera att matchtiden på live-score är en rullande klocka baserad på starttid för matchen och tar ej hänsyn till eventuella förseningar i hallen.

WEBSTREAMING AV MATCHERNA I LUNDASPELEN.
Samtliga matcher under Lundaspelen kommer kunna följas via livestreaming mot en avgift . Mer info på vår hemsida. Tipsa supportrarna hemma om möjligheten att följa er framfart i Lundaspelen och matcherna kommer även att kunna köpas i efterhand. Presenteras i SolidSport och SkåneTV.

DELTAGARFÖRTECKNING
Innan er första match måste en komplett deltagarlista vara registrerad via er anmälningssida på www.lundaspelen.com (inloggning med den mailadress ni skrev in i systemet vid anmälningen av laget). Genom att ni gör detta kan man även se vem som gör mål på Live-score online. Om ni vill komplettera med nya spelare under cupen, gör ni det på nätet eller lämnar in en blankett med namn och nummer plus vilket lag det gäller. Om korrekt laguppställning saknas kan ert lag uteslutas enligt tävlingsbestämmelserna § 7.

MATINFORMATION
Matsedel och öppettider finns i vår app under ”Info”

JOURTELEFON
Var god ring +46 (0) 705-81 52 10 för att beställa kall hämtmat om ni inte kan ta er till matsalen för att äta en måltid på grund av spelschemat.

Telefonen är bemannad
26/12 kl. 20-20.30
27-29/12 kl. 8-11.30 och 13.30-16
Maten hämtas på Järnåkraskolan.

MATSALARNAS ÖPPETTIDER
Frukost 06.45-09.00 Lunch 11.30-14.15 Middag 17.00-20.30

SÄRSKILDA ÖPPETTIDER 26/12
Järnåkraskolan: 18.00 – 21.00 och Polhemsskolan: 18.00 – 22.00

FINALDAGEN
På finaldagen den 30:e december är det väldigt många som vill titta på finalerna i Idrottshallen, Victoriastadion och Sparbanken Skåne Arena. Av brandsäkerhetsskäl kommer bagage inte att tillåtas förvaras på läktarna. Därför har vi en väskförvaring i respektive hall. Respektera ordningsvakternas direktiv gäller på plats.

KVARGLÖMDA SAKER
Allt kvarglömt från skolor samlas ihop och tas till vår shop i Sparbanken Skåne Arena den 30/12. Saknar ni något besök shopen i första hand och om det ni saknar inte finns där mailar en beskrivning av det ni glömt till mats.lundstrom@lugihandboll.se Svar kommer med start från den 7 januari.

NOLLTOLERANS FÖR ALKOHOL & FYRVERKERIER
Vi vill påminna om att allt intagande av alkohol/droger samt användandet av fyrverkeripjäser är förbjudet under Lundaspelen. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att utesluta lag där spelare bryter mot dessa regler.

SÄRSKILDA REGLER
I enlighet med svenska regler är det inte tillåtet med överåriga spelare i någon klass i
Lundaspelen (inga dispenser ges och samtliga spelare skall kunna legitimera sig). Observera att det endast är tillåtet med klister i 15, 16- och 19-årsklasserna. Vi ber er att visa största försiktighet vid användande av klister. Kom ihåg att lämna spelhallen och omklädningsrummet i samma skick som ni själva vill finna det i när ni kommer dit. Om lag slarvar med klisteranvändning kan en städavgift tas ut av hallvärden. Tävlingsjuryn kan utesluta lag som bryter mot dessa regler. Det är varje lagledares ansvar att läsa och förstå tävlingsreglerna som finns på hemsidan och förmedla detta till sina spelare.

DUSCHA I HALLARNA
Tänk på att man måste duscha i den hallen som man har spelat match i. Det finns tyvärr inte duschar på förläggningarna utom i några få undantag och till dessa blir det lätt kö.

TRAFIKINFORMATION
För att få ut det mesta av din vistelse i Lund är det en bra idé att planera din transport runt om Lund med god marginal. Enligt § 7 i Tävlingsreglerna ”Alla lag ska vara omklädda och färdiga vid sin spelplan senast 15 minuter före matchens början (om ett lag är försenat skall tävlingsledningen kontaktas innan beslut tas)”. Det är er skyldighet att planera transporten till hallen med så god marginal att ni klarar stora förseningar.

LUNDS STADSBUSSAR
Ni kommer utöver ett matkort få ett separat busskort från Skånetrafiken. Busskortet är personligt och ersätts ej ifall det tappas bort. Med det reser man gratis med de gröna stadsbussarna i hela Lund. Ni hittar de kommunala bussarnas tidtabeller på Skånetrafikens hemsida eller i Skånetrafikens app.

Observera att bussarna inte bara är för Lundaspelsdeltagare. Det är viktigt att deltagarna visar folket i Lund hur trevliga och vänliga gäster vi har under Lundaspelen. Bussförarna får neka dig och ditt lag påstigning om bussen är full men oftast kommer det en ny buss inom 10 minuter. Alla bussar stannar i stadens centrum på hållplatsen ”Botulfsplatsen”. Här kan du enkelt byta till någon av de andra linjerna vid behov.

LUNDASPELENS BUSSLINJER
Lundaspelen har 9 egna busslinjer till hallarna utanför Lund. Dessa avgår från rondellen utanför p-huset ”Arena Park” mellan Idrottshallen och Sparbanken Skåne Arena vid Stadsparken. Bussarna har en egen tidtabell och de börjar gå från 07.30 den 27-29:e december och går sedan hela dagarna tills sista matchen är färdigspelad i respektive hall. Bussarna går i år i mycket tätare än under förra året (ca 30-60 min).
Tidtabellen för våra bussar finns i appen under Info.

PARKERING
Om du reser i Lund med egen bil eller buss är det viktigt att du följer skyltarna om var det är tillåtet att parkera. I Sverige får du ofta betala för parkering. Om du parkerar på en olaglig plats är det mycket troligt att du får böter. Runt Sparbanken Skåne Arena är det förbjudet att parkera men precis bredvid finns p-huset Arena Park vid Stadsparken. Be Lundaspelens personal om råd ute vid hallarna och skolorna. Av säkerhetsskäl är det mycket viktigt att bilar inte blockerar utrymningsvägar.
Lättast är att använda Easy Parks app för att parkera på LKPs parkeringsplatser. Använd särskild kod som finns på skolorna så kostar det 75:-/dygn alt 375:- för 5 dygn.

RISK FÖR IHOPVÄXLING
Det finns risk att man blandar ihop Stångby/Tornahallen och Östra Tornhallen samt Nyvångshallen i Löddeköping med Nyvångshallen i Dalby.

MEMORIES FOR LIFE
Vi gör vårt yttersta för att alla deltagare ska få en fantastisk vistelse i Lund. Vi har också förhoppningen om att få ett gott sportsligt samarbete med alla som på olika sätt medverkar i tävlingen. Vårt mål är att medverka till att skapa minnen för livet!

Vi hoppas att ni får en minnesfylld handbollsturnering och önskar er alla LYCKA TILL!