Viktig information om Lundaspelen 2023

Nedan hittar du all information ni behöver inför turneringen.
Ladda ner brevet som PDF

Hjärtligt välkomna till den 44:e upplagan av Lundaspelen Handboll!
I år är vi är stolta över att ta emot nästan 780 lag från 12 nationer och domare från ytterligare 6 nationer.
Vi önskar er en trevlig och oförglömlig vistelse i Lund. Det är fantastiskt att Lundaspelen varje år besöks av så många handbollsungdomar från hela världen. Vi hoppas att era resor till och från spelen går bra. I år kommer rekordmånga 780 lag att delta i turneringen. Kul för handbollen och att se Lundaspelen växa är också väldigt kul! LUGI står som värd för turneringen och i år är vi stolta över att utöka vårt samarbete med fler idrottsföreningar i närområdet genom att spela i fler idrottshallar och att använda fler boenden. Vi ser mycket fram emot att välkomna er alla!

INCHECKNING OCH FÖRLÄGGNING
Incheckning i Lundaspelen genomförs direkt på er skola/hotell där ni också får era resekort. Lundaspelen använder digitala cup-pass (Lundaspelskortet), en QRkod som ska användas i matsalen. Alla ledare skall ha laddat ner QR-koden innan ankomst. QR-koden bifogas i detta utskick och den finns också att nå genom att logga in på er lagsida via Lundaspelens hemsida. Koden gäller för hela laget. Om ni väljer att inte äta tillsammans, kan ni dela QR-koden enkelt genom att sms:a en skärmdump eller skriv ut den på papper.

Genom att logga in på ert konto via hemsidan eller i appen, får ni reda på vilken skola ni skall bo på.
• Om ni behöver fler cuppass än de ni beställt kan man köpa fler i Lundaspelens shop i Sparbanken Skåne Arena den 26/12 mellan 15-20. De betalas på plats med bankkort och kostar 1 400 SEK (priset inkluderar måltider och busskort)
• Man får tillträde till skolorna och hotellrummen från kl. 15.00 den 26/12.
• På våra skolförläggningar finns förläggningsvärdar för er säkerhet som hjälper er och ert lag. Förläggningsvärdarna är Lundaspelens officiella representanter och deras uppmaningar skall alltid efterföljas.
• När ni checkar ut från era skolanläggningar den 30/12 är det varje lags eget ansvar att städa och återställa sina sovsalar till det skick de var när ni kom. Fotografera rummet när ni anländer.
• Säkerheten är viktig för oss och det finns inget utrymme för fler spelare än vad som redan är anmält.

Lundaspelen APP
Ladda ner vår app som är till hjälp under turneringen. Den finns där appar finns, sök på ”Lundaspelen Handball” i Playstore och Appstore eller använd länkarna nedan.
iPhone: http://itunes.apple.com/us/app/lundaspelen-handboll/id488508704
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cupmanager.Lundaspelen

SÄKERHET
Med anledning av nuvarande orosläge i omvärlden och förhöjt säkerhetsläge i Sverige har Polismyndigheten utfärdat ett väskförbud för publik på större tillställningar och evenemang.
För Lundaspelen råder väskförbud i Sparbanken Skåne Arena och endast under Invigningen den 26/12 och under Finalspelen den 30/12. Följande gäller då:

• För deltagare (spelare, tränare, domare, volontärer) som inte ska spela i hallen finns det tält utanför arenan där man lämnar sitt bagage/väskor
• För publik gäller att inga väskor får medtagas in i hallen. Väskor skall lämnas hemma eftersom publik ej får lämna väskor i ovan nämna tält
• Spelande lag får medtaga sportbags in i arenan, men bagage måste lämnas i tältet

Väskförbudet gäller alltså inga andra hallar och inga andra tillfällen under Lundaspelen. Vi kommer att ha personal i dörrarna speciellt för att kontrollera att fel väskor inte medtages.

SPELPROGRAM
Spelprogrammet finns i Lundaspelens app eller på www.lundaspelen.com. Det är varje lags eget ansvar att hålla sig uppdaterade om eventuella ändringar! Ändringar i spelschemat kan och brukar ske kontinuerligt.
LUNDASPELENS SHOP
Du hittar vår egen Shop i entrén på Sparbanken Skåne där vi säljer årets utbud av Lundaspelen merch, inkl. årets t-shirt. I år kan du anpassa din tröja med personligt tryck, detta bokas på plats i mån av tid hos tryckaren i shopen.

Webbshopsordrar hämtas i shopen från kl. 15.00 den 26 dec. Medtag din orderbekräftelse.

KONTANTER UNDER LUNDASPELEN
Sverige och Lund är i stor utsträckning ett kontantfritt samhälle. Det går alltså inte att betala med kontanter i majoriteten av affärer, caféer och restauranger etc i Lund. Det går däremot utmärkt att betala med bankkort eller Swish.

Under spelen accepteras endast den Svenska Kronan, SEK som valuta vid kontant betalning. Inga andra valutor accepteras i våra kaféer eller vår shop.

INVIGNING
Invigningen hålls i Sparbanken Skåne Arena den 26/12 kl. 20.00. Fri entré. Foajén är öppen under kvällen, dörrarna öppnas till hallen ca 19.15. Invigningen börjar med en show med flaggparad och konsert och går sen direkt in i två högoktaniga invigningsmatcher med första start ca 20.50.

På invigningsdagen den 26 december är det väldigt många som kommer till Sparbanken Skåne Arena. Av säkerhetsskäl kommer bagage inte tillåtas på läktarna eller i foajén. Därför erbjuder vi förvaring av baggage i tält utanför arenan. Inga väskor får tas in i arenan, lämna dem hemma. Respektera ordningsvakternas direktiv.

INFORMATIONSCENTER
Behöver du hjälp under spelen? Ring vår infotelefon: +46 (0)73- 5174215

GRATIS ELITSERIEMATCHER FÖR DELTAGARE
Lundaspelens sponsorer bjuder på fri entré till de två elitseriematcher som spelas i Sparbanken Skåne Arena under Lundaspelen:
LUGI Dam – Sävehof torsdag 28/12 kl. 20.00
LUGI Herr – Sävehof fredag 29/12 kl. 20.00

Länk till digital platsbokning och information om vad som gäller skickas i separat mejl.

TÄVLINGSREGLER
Det är upp till alla ledare att uppdatera sig kring turneringens tävlingsregler inkl. gällande bollstorlekar och klisterregler. Tävlingsreglerna finns här: https://www.lundaspelen.com/turneringen/tavlingsregler/

LIVE-SCORE
De flesta matcher i Lundaspelen kan följas i realtid via onlinerapportering på hemsidan och i appen. Var god observera att matchtiden på live-score är en rullande klocka baserad på starttid för matchen och tar ej hänsyn till eventuella förseningar i hallen.

WEBSTREAMING AV MATCHERNA I LUNDASPELEN.
Samtliga matcher under Lundaspelen kommer kunna följas via livestreaming mot en avgift (pay-per-view). Tipsa supportrarna hemma om möjligheten att följa er framfart i Lundaspelen och matcherna kommer även att kunna köpas i efterhand. Presenteras i samarbete med SolidSport och SkåneTV. Länk finns på hemsidan
https://www.lundaspelen.com/turneringen/livestreaming/

DELTAGARFÖRTECKNING
Innan er första match måste en komplett deltagarlista vara registrerad genom att ni loggar in på www.lundaspelen.com. Genom att ni gör detta kan man även se vem som gör mål om man följer live-score under matchen.
Om ni behöver komplettera med nya spelare under cupen gör ni det på samma sätt genom att logga in på hemsidan.
OBS, Om korrekt laguppställning saknas i systemet kan ert lag uteslutas enligt tävlingsbestämmelserna § 7.

MATINFORMATION
Matsedels öppettider och nummer till jourtelefoner finns på hemsidan: https://www.lundaspelen.com/deltagare/matsalar-och-matsedel/

MATSALARNAS ÖPPETTIDER 26/12
Järnåkraskolan: 17.00 – 21.00
Polhemsskolan: 17.00 – 22.00

MATSALARNAS ÖPPETTIDER 27/12 – 29/12
Frukost 06.30-09.00 ,(även 30/12)
Lunch 11.30- 15.00
Middag 17.00-20.30
Polhemsskolan har öppet 17.00-21.30

Angivna tider måste respekteras annars kan Lundaspelen inte garantera servering av mat. OBS att vi inte har möjlighet att köra ut mat till hallar och förläggningar. Ni måste själva ta er till er tilldelade matsal för att äta.

Smartare frukost
Under den första halvtimmen är det sällan många gäster på plats. Lite kortare sovmorgon innebär oftast en skönare frukoststund utan väntan på att komma in i matsalen och utan trängsel vid bord och serveringsvagnar.

Hämtmat
Om ert spelschema gör att ni inte hinner till er tilldelade matsal under öppettiderna finns det en möjlighet att i förväg beställa kall mat att ta med. Vi ber er observera att det endast är det egna lagets spelschema som berättigar till att beställa hämtmat och ni ansvarar själva för att hämta maten på Järnåkraskolan. Det går inte att få maten utkörd till någon hall.

JOURTELEFON för hämtmat
Ring +46 (0)73-5323365 eller +46 (0)73-5351323 för att beställa kall hämtmat om ni inte kan ta er till matsalen för att äta en måltid på grund av spelschemat.

Telefonen är bemannad
26/12 kl. 20.00-21.00
27-29/12 kl. 08.00-11.30
27-28/12 kl. 13.30-16.00 (obs ej 29/12)
Maten hämtas i Järnåkraskolans matsal.

FINALDAGEN
På finaldagen den 30/12 är det väldigt många som vill titta på finalerna i Idrottshallen, Victoriastadion och Sparbanken Skåne Arena. Av brandsäkerhetsskäl kommer bagage inte tillåtas på läktarna eller allmänna ytor. Därför erbjuder vi en väskförvaring för bagage och väskor, i tält utanför respektive hall. Du som spelar får ha med din sportbag in i hallen. Respektera ordningsvakternas direktiv. Följ skyltarna när ni kommer till hallen.

KVARGLÖMDA SAKER
Kvarglömda objekt från skolor och hallar tas till vår shop i Sparbanken Skåne Arena den 30/12. Saknar ni något besök vår shop i första hand och om det inte finns där kan man skicka ett mail till info@lundaspelen.com med en beskrivning på vad ni har glömt. Svar kommer med start från den 7 januari.

NOLLTOLERANS FÖR ALKOHOL, DROGER & FYRVERKERIER
Lundaspelen handboll har en policy för alkohol, narkotika, doping och tobak (ANDT). Policyn utgör en avsiktsförklaring samt ett övergripande ställningstagande för Lundaspelen handboll som arrangör. All konsumtion av alkohol/droger samt användandet av fyrverkeripjäser är förbjudet under Lundaspelen. Tävlingsledningen har rätt att utesluta lag där spelare bryter mot dessa regler.
https://www.lundaspelen.com/deltagare/andt-policy/

SÄRSKILDA REGLER
Lundaspelen tillåter inte överåriga spelare i någon åldersklass. Lundaspelen ger inga dispenser och samtliga spelare skall kunna legitimera sig vid kontroll.
Det är endast tillåtet med klister i 15, 16- och 19-årsklasserna. Samtliga lag skall visa största försiktighet vid användande av klister på andra ställen än på plan. Hallvärden kan ta ut en städavgift om detta missköts.
Vi ber alla lag att lämna hall och omklädningsrum i samma skick som ni själva vill finna det när ni kommer dit. Plocka undan efter er.
Det är varje lagledares ansvar att läsa och förstå tävlingsreglerna som finns på hemsidan och förmedla detta till sina spelare.
https://www.lundaspelen.com/turneringen/tavlingsregler/
Tävlingsjuryn har rätt att utesluta lag som bryter mot dessa regler.

DUSCHA I HALLARNA
I Lundaspelen duschar man i den hall som man har spelat match i. Det finns inga duschar på skolförläggningarna.

TRAFIKINFORMATION
För att få ut det mesta av din vistelse i Lund är det en bra idé att planera dina transporter med god marginal. I § 7 i Tävlingsreglerna står det att ”Alla lag ska vara omklädda och färdiga vid sin spelplan senast 15 minuter före matchens början (om ett lag är försenat skall tävlingsledningen kontaktas innan beslut tas)”. Det är ert ansvar att planera transporten till hallen med så god marginal att ni även klarar större förseningar.

LUNDS STADSBUSSAR
För lag med resekort är resorna inkluderade med kollektivtrafik (Skånetrafiken). Med detta kort är resorna inom Lund, och till närområdena Lomma, Bjärred, Borgeby, S Sandby och Veberöd gratis. Lagen erhåller ett fysiskt resekort från Skånetrafiken vid incheckningen på skolförläggning/hotell. Viktigt, alla resenärer skall scanna koden på läsaren som finns när ni går på eller visa den för scanning på tågen. Ni hittar de kommunala bussarnas tidtabeller på Skånetrafikens hemsida eller i Skånetrafikens app (AppStore. Google Play). https://www.skanetrafiken.se

Observera att stadsbussarna inte bara är för Lundaspelsdeltagare. Det är viktigt att ni deltagare visar folket i Lund hur trevliga och vänliga gäster vi har under Lundaspelen. Bussförarna får neka dig och ditt lag om bussen är full men oftast kommer där en ny lokalbuss inom 10 minuter. Alla bussar stannar i stadens centrum på hållplatsen ”Lund C”. Här kan du enkelt byta till någon av de andra linjerna vid behov.

Vid ankomst Lund C
Behöver ni hjälp med transport till förläggning utanför Lund, ta er till Arena Park för att därifrån ta Lundaspelsbussar till din destination (enligt tidigare mejl).
Se tidtabell på hemsidan. https://www.lundaspelen.com/bussar/

LUNDASPELENS BUSSLINJER
Lundaspelen har flera egna busslinjer till hallarna och skolförläggningarna utanför Lund. Dessa avgår från rondellen utanför p-huset ”Arena Park” beläget mellan Idrottshallen och Sparbanken Skåne Arena. Bussarna har en egen tidtabell och de går regelbundet under speldagarna den 27-29:e december.
Position: 55.69916303106921, 13.181441887783148
Kartlänk Google Maps: https://maps.app.goo.gl/yc9Dvtifzk274cKN6
Dessutom erbjuder vi Lundaspelen bussar för de lag som bor på skolor utanför Lund även den 26/12 dec och 30/12.
https://www.lundaspelen.com/bussar/

PARKERING
Om du reser i Lund med egen bil eller buss är det viktigt att du följer skyltarna om var det är tillåtet att parkera. I Sverige får du ofta betala för parkering. Om du parkerar på en otillåten plats är det mycket troligt att du får böter. Runt Sparbanken Skåne Arena är det förbjudet att parkera men precis bredvid finns P-huset Arena Park vid Stadsparken. Be Lundaspelens personal om råd var man kan parkera ute vid hallarna och skolorna. Av säkerhetsskäl är det mycket viktigt att bilar inte blockerar utrymningsvägar.
Lättast är att använda parkeringsappar: Easy Park eller Parkster eller din mobil för att parkera på LKPs parkeringsplatser. Använd denna kod för särskilt Lundaspelspris, 4883, pris 100:-/dygn alt 450:- för 5 dygn.
För mer info: https://lkpab.se/parkera-under-lundaspelen-2023/

RISK FÖR IHOPVÄXLING
Det finns risk att man blandar ihop hallar med liknande namn. Se upp för Stångby/Tornahallen och Östra Tornhallen samt Nyvångshallen i Löddeköpinge och Nyvångshallen i Dalby.

MEMORIES FOR LIFE
Vi gör vårt yttersta för att alla deltagare ska få en fantastisk vistelse i Lund. Vi uttrycker också förhoppningen om att få ett gott sportsligt samarbete med alla som på olika sätt medverkar i tävlingen. Lundaspelen vill vara en mötesplats för gamla och nya vänner och vara ett Friendly Game. Ta tillfället att lära känna nya människor och skapa kontakter i alla länder. Tillsammans skapar vi minnen för livet
Vi hoppas att ni får en minnesfylld handbollsturnering och önskar er alla

LYCKA TILL!