Viktig information om Lundaspelen 2020

Bäste handbollsvän.
Vi har glädjande nyheter för dig som har följt diskussionen om Lundaspelen 2020 eller är anmäld med din klubb för årets upplaga: LUGI Handbolls styrelse har beslutat att genomföra årets upplaga trots pågående diskussioner om COVID-19.
Lundaspelen har skapat minnen för livet sedan 1978 för över 18 000 lag i mer än 50 länder. Vi har en förpliktelse mot våra deltagande lag och vår förenings historia att genomföra turneringen. Det kommer dock göras med totalt fokus på ett säkert genomförande. För det ändamålet har styrelsen beslutat två förändringar inför årets tävling som kommer att äga rum mellan 26 – 30 december;
• Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendation och har enbart svenska lag i turneringen, dvs utländska lag får söka till nästa år
• Alla tillresande lag kommer bo på hotell för att kunna garantera en hög säkerhetsstandard
Att genomföra Lundaspelen 2020 under pågående pandemi är ytterligare en satsning på framtiden av LUGI Handboll. Vi tar dock en finansiell risk och ligger därför i intensiva samtal med Lunds kommun om ekonomisk kompensation för att täcka en finansiell avvikelse på grund av färre deltagande lag och stigande kostnader för säkerhet och logistik.
Arbetsgruppen samt styrelsen har tillbringat många timmar med att analysera vad vi kan göra i rådande situation. Vi har nu kommit till ett beslut som möjliggör för vår arbetsgrupp att skapa ett säkert arrangemang och en häftig upplevelse för deltagande lag. Dock har erfarenheten med Corona under de gångna månaderna visat att pandemi-utvecklingen kan ta en oönskad riktning. Vi följer därför utvecklingen noggrant och uppdaterar lundaspelen.com kontinuerligt för att säkerställa att alla deltagare får tillgång till samma fakta.
Styrelsen, föreningen och arbetsgruppen ser dock mycket fram emot årets upplaga av Lundaspelen. Sedan 1978 har vi skapat minnen för livet och det tänker vi även göra i december när startskottet går den 26 december. För ytterligare frågor, vänligen kontakta johan@lugihandboll.se eller patrik@lugihandboll.se.

Vad händer nu?
– Har ni anmält er och bokat boende på hotell alternativt är ett lokalt lag eller har löst eget boende behöver ni inte göra någonting. Vi behöver ha in er startavgift så snart som möjligt efter anmälan för att er anmälan ska vara giltig.

– Har ni bokat boende på hårdförläggning behöver vi besked snarast möjligt ifall ni vill byta till hotellövernattning. Var god observera att antalet hotellplatser är begränsat och vi kommer tilldela dessa på först till kvarnbasis. Önskar ni ändra boendealternativ maila till ludde@lundaspelen.com snarast då detta i dagsläget inte går att göra i anmälningssystemet. Mer information om våra hotell finns här: https://www.lundaspelen.com/gastkort/hotell/

Vänliga hälsningar
Lundaspelen Handboll