Transport & Parkering

För att få ut det mesta av din vistelse i Lund är det en bra idé att planera din transport runt om Lund i god tid. Använd vår app eller Skånetrafikens app!

Enligt § 7 i tävlingsreglerna ”Alla lag ska vara omklädda och färdiga vid sin spelplan senast 15 minuter före matchens början (om ett lag är försenat skall tävlingsledningen kontaktas innan beslut tas)”. Det är er skyldighet att planera transporten till hallen med så god marginal att ni klarar stora förseningar.

Lunds stadsbussar
Lag med Lundaspelskort reser gratis med de gröna stadsbussarna i Lund. Tidtabell finns på Hållplatserna och på nätet (Skånetrafiken). Observera att bussarna inte bara är för Lundaspelsdeltagare Det är viktigt att deltagarna visar folket i Lund hur trevliga och vänliga gäster vi har under Lundaspelen. Bussförarna får neka dig och ditt lag om bussen är full, men oftast kommer där en ny buss inom 10 minuter. Alla bussar stannar i stadens centrum på hållplatsen ”Botulfsplatsen”. Här kan du enkelt byta till någon av de andra linjerna vid behov.

Dina resor planerar du enkelt i Skånetrafikens reseplanerare som finns att ladda ner som en App i din smartphone.

Shuttlebussar – Lundaspelen egna busslinjer
Lundaspelen har egna busslinjer till hallarna utanför Lund. Dessa avgår från parkeringsplatsen mellan Idrottshallen och Sparbanken Skåne Arena nära stadsparken. Vi har 10-12 olika busslinjer som var för sig trafikerar två-tre hallar och vissa förläggningar vardera. Shuttlebussarna tidtabell finns i Lundaspelens app och de börjar gå från 07.30 och går sedan hela dagen tills sista matchen är färdigspelad i respektive hall. Tidtabeller finns i appen!

Parkera i Lund
Om du reser i Lund med bil eller buss är det viktigt att du följer skyltarna om var det är ok att parkera. I Sverige får du ofta betala för parkering och om du parkerar på en olaglig plats är det mycket troligt att du får böter. Runt Sparbanken Skåne Arena är det förbjudet att parkera precis utanför byggnaden. Vi rekommenderar det nybyggda parkeringshuset Arena Park vid Stadsparken. Ladda ner Easy Parks app för att enkelt köpa parkering för alla dagarna.
Du som betalar med Easy Park kan använda koden 4883 och välja mellan ett speciellt 24-timmars eller 5-dagars tillstånd till specialpris.

Av säkerhetsskäl är det mycket viktigt att bilar inte blockerar utrymningsvägarna.